Specialiserad klädsel

Inom vissa hobbys, då kanske främst sporter, så finns det klädesplagg designade specifikt för aktiviteten. Här kommer några exempel på områden med plagg som man kanske inte normalt sätt tänker på.

Trädgårdsarbetet

man som arbetar med potatisodling

Att hålla på i trädgården är slitsamt arbete som ger mycket tillbaka i form av blommor, grönsaker och frukt. Det kan dock kosta mycket i kläder då de snabbt slits sönder av allt knästående i rabatten och rotande bland rosenbuskarna. Vissa väljer därför att använda kläder som redan är slitna, men varför inte välja några som är designade för ändamålet? Gardenhome har ett stort utbud av olika kläder och tillbehör för trädgården. De är dessutom specifikt designade för kvinnor. De har allt ifrån hängselbyxor och knäskydd till snygga toppar och shorts.

Biodlingen

Få hobbys har en så ikonisk klädsel som biodlarna. Inklädda i en oftast vit overall samt hatt med skyddsnät så är det svåra att missa. Tyvärr räcker det dock inte bara med skyddskläderna för att bli biodlare då det är en riktigt prylkrävande hobby.

Träning

Vi nämnde sporter som de mest självklara exemplen på unika kläder men den lite bredare kategorin träning tyckte vi skulle få ett inlägg på listan. Det är allt för många som inte känner till nyttan med dedikerade träningskläder som är anpassade för att så effektivt som möjligt leda bort svett så att den kan fullfölja sitt syfte och kyla ned dig. Om man har på sig den klassiska T-shirten i bomull så samlas istället fukten vilket gör att man blir iskall så fort man tar en paus eller slutar träna. Välj därför kläder som är följsamma och andas.

Kategorier

Arkiv